Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE přivítají vedoucí tým skupiny A2

Basketbalisté BK REDSTONE přivítají vedoucí tým skupiny A2

foto: Petr Pelíšek

14. 02. 2023 - 11:00

Zopakovat lednové vítězství z konce základní části Kooperativa NBL se pokusí ve 3. kole nadstavbové skupiny A2 basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v souboji s USK Praha. Vysokoškoláci s velkým náskokem vedou tabulku, domácí ale touží navázat na předchozí úspěch proti Hradci Králové. Utkání se v Čajkaréne bude hrát 15. února od 18 hodin.

„Soupeře bodově dlouhodobě táhnou dva nejlepší střelci celé Kooperativa NBL Shawn Pipes a Michael Okauru, takže se musíme jejich obraně patřičně věnovat. Ovšem i další hráči USK umí být nebezpeční. V minulém zápase jsme ukázali, že bránit umíme. Přesně v tom chceme pokračovat. Na domácí palubovce v nadstavbě nechceme ztrácet body a v prvním utkání se nám to nepovedlo. Tohle opakovat nechceme,“ plánuje trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

V prvním vzájemném utkání v Praze Olomoucko vedlo během zápasu pouhé dvě minuty a prohrálo vysoko 62:84. Také v Čajkaréně basketbalisté USK dlouho drželi šanci na úspěch a ve 26. minutě vedli o patnáct bodů. V poslední čtvrtině ale domácí střetnutí skvělou koncovkou otočili a vyhráli 84:78. „Vysokoškoláci jsou v tabulce o něco vepředu, jinak je skupina hodně vyrovnaná. Případné vítězství nad USK by proto mělo velký význam. Půjdeme za ním,“ podotkl Bujan.

Další články