Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE prohráli na Slavii

Basketbalisté BK REDSTONE prohráli na Slavii

foto: Petr Pelíšek

19. 02. 2023 - 11:24

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko ztratili sobotní zápas v Praze proti Slavii už v prvním poločase. Ten prohráli 37:56 a na soupeře z hlavního města už ztrácejí čtyři výhry. Do konce nadstavby zbývá odehrát osm kol.

Po vyrovnané první čtvrtině se o všem podstatném rozhodlo v té druhé (32:12), v níž hostům i vinou ztrát došel dech. Slavia si vypracovala náskok, který už ve druhé půli bez problémů kontrolovali.

„Zápas jsme ztratili v posledních 5 minutách druhé čtvrtky. Slavia dala 19 bodů, převážně z našich jednoduchých ztrát a v takovýchto zápasech máme příliš mnoho ztrát. Pak znovu ztratíme soustředění, když se nám nedaří skórovat jednoduše. Slavia skórovala jednoduše a vzdálila se nám na velký rozdíl a my ztratili soustředění v útoku. Bylo pak těžké hrát do konce. Ukázali jsme nějaký charakter, ukázali jsme, že umíme a můžeme hrát, skórovat a udělat zápas ještě trochu více zajímavý, ale bohužel ne tolik, abychom vyhráli nad Slavií, která byla lepším týmem,“ řekl trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

„První polovinu utkání jsme 15 minut hráli vyrovnaný basket, zbylých 5 minut druhé čtvrtiny jsme si zase nechali utéct. Musíme hrát koncentrovaně 40 minut, pokud chceme vyhrávat. Vždycky máme zápas, kdy se snažíme hrát, a je tam nějaký úsek, kdy se nám nedaří, nebo na chvíli vypneme a to nás pak stojí celé utkání,“ uvedl Tomáš Tkadlec, guard BK REDSTONE Olomoucko.

Slavia Praha – BK REDSTONE Olomoucko 96:81 (24:25, 56:37, 76:52)

Nejvíce bodů: Walton 19, John 15, Dworsky 13 - Moten 22, Halada 14, Friday 11.

Další články