Zde může být vaše reklama.

Těsná porážka Basketbalisté BK REDSTONE prohráli s Ostravou

Basketbalisté BK REDSTONE prohráli s Ostravou

foto: Petr Pelíšek

29. 12. 2022 - 14:13

V posledním letošním soutěžním utkání hráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko doma proti NH Ostrava. Bojovali statečně, ale po závěrečném dramatu se dvěma obraty nakonec vyhráli o tři body hosté.

Začátek měla lepší Ostrava a vedla 16:27. Domácí se pak dotáhli na pět bodů, ale ještě do poločasu NH zase náskok zvýšilo. Hanáci ovšem bojovali a tři minuty před koncem otočili stav na 79:78. Ovšem potom se zase hostům povedlo trojkami změnit skóre pro sebe a výhru nakonec dokázali udržet.

„Bylo to pro nás hodně těžké, protože nám chyběl Darious Moten a také Erik Klepač. V okleštěné sestavě je to pro nás složité. Na přelomu poločasů jsme nabrali velkou ztrátu, vypadalo to špatně. Dokázali jsme se ale vrátit, za to si hráči zaslouží kredit. Možná nám i kvůli tomu trošku v koncovce chyběly síly. Nakonec rozhodla jedna střela soupeře navíc. Takový je basketbal,“ řekl trenér BK REDSTONE Olomouc Tihomir Bujan.

„Porážka hodně bolí. Nevzdali jsme se, když Ostrava vysoko vedla. Kousli jsme se a ztrátu dotáhli. Měli jsme to na dosah. Nepodařilo se to, o to je to pro nás horší. Škoda, že se vyfauloval Sreten Kněževič, ten nám v závěru chyběl především na doskoku na obou polovinách palubovky,“ uvedl  Dominik Heinzl, power forward BK REDSTONE.

BK REDSTONE Olomoucko - Ostrava 86:89 (16:25, 38:48, 55:69)

Nejvíce bodů: Heinzl 27, Halada 20, Williams 17 - Radukič 24, Morgan 18, Mathon 15.

Další články