Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE prohráli s Temešvárem

Basketbalisté BK REDSTONE prohráli s Temešvárem

foto: Petr Pelíšek

14. 12. 2023 - 07:21

Utkání 7. Kola Alpe Adria Cupu měli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko dobře rozehraní. Téměř pětadvacet minut vedli nad silným Temešvárem, přesto odešli po výsledku 71:81 poraženi. Ve druhém poločase hosté výrazně zlepšili střelbu z dálky a na to Hanáci nenašli protizbraň.

Lepší vstup do utkání nemohli přát. V obraně několikrát přerušili útok protivníka a v ofenzivě se jim dařilo proměňovat nabídnuté příležitosti. V polovině 5. minuty už Feštr trojkou zvyšoval na 12:2 a hosté brali oddechový čas. Temešváru krátká pauza příliš nepomohla, byť chvílemi snížil na rozdíl osmi bodů. Pak se ale domácí nadechli a první čtvrtinu vyhráli 24:12, když poslední body zajistil Olomoucku McBrayer.

Hráči BK REDSTONE drželi získaný náskok až do 15. minuty, pak hostující basketbalisté dokázali snížit na rozdíl sedmi bodů. Vzápětí zabrali také domácí a získali zpět dvouciferné vedení – 38:26. V závěru poločasu ale ztratili koncentraci a inkasovali osm bodů v řadě a v průběhu pauzy vedli 3832, protože závěrečnou akci nedokázal proměnit Adamu a Hemphill.

Už po dvou minutách druhého poločasu hosté snížili na rozdíl jediného bodu, když trefili první trojku po deseti nepřesných pokusech. Gajič vzápětí otočil výsledek a Temešvár poprvé vedl. Výkon rumunského celku měl i nadále vzestupnou tendenci. Ve třetí periodě domácí inkasovali pět trojek a před závěrečnou čtvrtinou rázem ztráceli deset bodů - 58:68.

Ani do poslední části střetnutí nevstoupili pravou nohou a po pěti minutách už prohrávali 60:77. Necelé tři minuty před koncem Škranc trojkou snížil na 67:79, koncovku si ale basketbalisté Temešváru pohlídali a pojistili si vedení v tabulce skupiny B Alpe Adria Cupu.

„Do přestávky bylo vše v pořádku. Tým dobře bránil a dokázal se prosadit i v útoku. Vypadalo to nadějně. Ve druhé části jsme na výkon z prvního poločasu nedokázali navázat. Chyběl nám Marcus Shawer, který je kreativním hráčem, mohl nám pomoci. Přes porážku máme stále šanci postoupit do závěrečného turnaje, o tuto příležitost se ještě popereme,“ řekl Andy Hispher, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Další články