Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE prohráli s Ústím

Basketbalisté BK REDSTONE prohráli s Ústím

foto: Petr Pelíšek

20. 12. 2023 - 20:58

V 17. kole Kooperativa NBL basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko nestačili na Slunetu Ústí nad Labem. Klíčovou ztrátu nabrali ve druhé čtvrtině utkání, ve třetí začali soupeře stahovat, ale k obratu už se nedostali.

Proti silnému soupeři začalo Olomoucko velice slušně a v polovině páté minuty získalo nadějné vedení 20:12. Stačila ale minuta a Sluneta sérií osmi bodů v řadě srovnala krok. Koncovka čtvrtiny už ale patřila opět Hanákům, kteří vyhráli čtvrtinu 26:20, když měli dobrou procentuální úspěšnost při střelbě z pole.

Z pohledu dalšího průběhu byla důležitá 13. minuta, kdy domácí kouč Andy Hipsher dostal technickou chybu. Tu hosté využili, zapsali čtyři body a rázem vedli 32:30. Olomoucko několikrát srovnalo, v 16. Minutě už ale muselo za stavu 32:38 brát oddechový čas. Sluneta přesto pokračovala v náporu a poločas domácí prohráli 39:54, když ve druhé části zaznamenali jen jedenáct bodů.

Na začátku třetí části trefili své střely Feštr a Hemphill a domácí byli zpět ve hře. Následně ovšem soupeři dovolili několik opakovaných střel, když si nepohlídali obranný doskok. Přesto se nevzdali a dokázali se ve dvou případech přiblížit až na rozdíl pěti bodů. Do poslední části vstupovali za stavu 61:68 a drželi naději na obrat.

Zkraje poslední části však Ústí opět udeřilo sérií osmi bodů v řadě a mělo na své straně náskok patnácti bodů. Tři minuty před koncem tým BK REDSTONE snížil na 72:80, koncovku si už zkušeně hrající soupeř, dirigovaný dvojicí Autrey, Nichols, přes velkou snahu domácích, pohlídal.

„Hráči si za bojovnost a statečnost zaslouží kredit, musím ale uznat, že nás hosté zaskočili skvělým zakončením. Když se nám podařilo ubránit, dovolili jsme Ústí útočný doskok, to byla naše slabina. Když chceš uspět, musíš být dobrý na obou polovinách hřiště, to u nás neplatilo,“ uvedl Andy Hispher, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

„Nic jsme nevypustili, i když Ústí vedlo o patnáct bodů. V poločase jsme si to v kabině vyříkali a po pauze se podařilo snížit až a nějakých šest bodů. Pak už to bylo o tom, kdo trefí a vyšlo to na soupeře. My jsme neměli tentokrát potřebnou procentuální úspěšnost,“ řekl Lukáš Olbort, rozehrávač BK REDSTONE.

BK REDSTONE Olomoucko - Ústí nad Labem 80:90 (26:20, 39:54, 61:68)

Nejvíce bodů: Adamu 29, Bailey 14, Feštr 12 - Autrey 22, Nichols 19, Pecka 17.

Další články