Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE prohráli v Nymburku

Basketbalisté BK REDSTONE prohráli v Nymburku

foto: Petr Pelíšek

11. 11. 2023 - 18:28

Do odvetné části první fáze Kooperativa NBL vstoupili basketbalisté BK REDSTONE zápasem v Nymburku. A prohráli 71:95, když v oslabené sestavě drželi krok vždy v první polovině  desetiminutovek. Pak už na vysoké tempo soupeře fyzicky nestačili.

Podle předzápasových prognóz chyběl kvůli zdravotním problémům v sestavě Olomoucka David Škranc a Dupree McBrayer. Zpočátku oslabení nebylo na výsledku patrné. Hosté necelé tři minuty před koncem první čtvrtiny drželi nerozhodný stav 12:12, závěr čtvrtiny ale nezvládli a do té následující vstupovali za nepříznivého stavu 16:26.

Nymburská síla základního kádru i vyrovnané střídačky se projevovala i v dalším pokračování poločasu. Polabský tým dominoval na doskoku a vypracoval si řadu druhých střeleckých pokusů. Navíc byl úspěšnější při střelbě z dálky a dokázal se od Olomoucka odpoutat až na výsledek 49:32 po dvaceti minutách.

Po návratu z kabiny se hráči BK REDSTONE snažili s protivníkem držet krok a více než sedm minut nepřipustili větší propad. V závěru třetí části ale už Nymburk unavenému soupeři snadnými koši odskočil na rozdíl jednadvaceti bodů před poslední čtvrtinou.

Až v závěru domácí lehce polevili. Olomoucko ve 39. minutě snížilo až na devatenáct bodů, závěr si už vítězové pohlídali a opět se dostali na větší rozdíl.

Další články