Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE prohráli v Ostravě

Basketbalisté BK REDSTONE prohráli v Ostravě

foto: bkredstone.cz

16. 12. 2023 - 19:59

Zápas Kooperativa NBL v Ostravě se basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko nepodařil. Nepovedené začátky poločasu rozhodly o porážce Hanáků 81:64. Především třetí čtvrtina se nepovedla, Nová huť v jejím úvodu zaznamenala patnáct bodů v řadě a získala klíčový náskok.

V prvních pěti minutách se týmy oťukávaly a Nová huť byla pouze ve tříbodovém vedení. Pak si ale domácí vedli lépe v útočných kombinacích a trestali špatnou koncovku soupeře. Olomoucko v úvodní čtvrtině proměnilo jen čtyři střely z třinácti pokusů, a proto prohrávalo 12:21, když za periodu zapsalo jedinou asistenci.

Na začátku druhé části hráči BK REDSTONE snížili na rozdíl šesti bodů, opět ale dopláceli na častou snahu o individuální zakončení a na konci 16. minuty jejich ztráta narostla na třináct bodů – 19:32. Vzápětí odpověděl Feštr trojkou s faulem a další čtyřbodovou akci přidal Mc Brayer po nesportovní chybě Majerčáka. Ostrava znejistěla a toho hosté využili ke snížení na 34:37 po dvaceti minutách.

Vstup do druhého poločasu ale hráči Olomoucka nezvládli. Přes čtyři minuty nedali ani koš, sami inkasovali patnáct bodů a za stavu 34:52 se dostali do kritické situace. Nepomohlo ani opakované střídání. Ostrava se naopak dostala do velké pohody, což využila k vedení 62:44 na konci třetího dějství.

Naději na senzační obrat hosté oživili pěti body v řadě, schladila je však těžká trojka Maddena. Feštr ovšem odpověděl stejnou mincí a přiblížil svůj tým na rozdíl jedenácti bodů. Pět minut před koncem už po další střele Škrance Olomoucko prohrávalo pouze 61:67, další nápor však zastavily dvě ztráty a stejný počet útočných doskoků Ostravy, která pak už koncovku zvládla.

Další články