Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE prohráli v Ústí

Basketbalisté BK REDSTONE prohráli v Ústí

foto: archiv redakce

11. 10. 2023 - 22:29

V 6. kole Kooperativa NBL hráli basketbalisté BK REDSTONE Olomouc v Ústí nad Labem. Proti Slunetě chtěli přidat třetí výhru do řady. Zápas měl dobře rozehraná, ale ve druhé části pak na domácí nestačili.

Lépe začali hosté, rychlý přechod do protiútoku a trápení domácích v útoku rezultovalo ve vedení Hanáků 1:9, načež musel domácí kouč reagovat oddechovým časem. Pak se Ústečtí srovnali a šňůrou 9:0 otočili vývoj a od té doby se hrála vyrovnaná partie, prvních deset minut utkání skončilo 19:22. Hosté se drželi ve hře hlavně díky rychlé hře a dobrému procentu střelby ze střední a velké vzdálenosti. Na konci první půle svítilo na tabuli skóre 47:46. Druhou začali pro změnu lépe domácí a mini šňůrou 5:0 donutili hostujícího kouče k rychlému oddechovému času. Ale po něm navázali opět lépe Ústečtí a pokračovali v náporu a utekli hostům na 58:46. Hanáci pak ještě zabojovali, ale Sluneta nakonec vyhrála 105:87.

„Veškerý kredit jde Slunetě, jejich trenérskému týmu a hráčům, odehráli výbornou třetí čtvrtinu, naši hráči začali s velkou energií, ale na konci zápasu nám došla šťáva, a i když jsme se ještě snažili něco s výsledkem udělat, ale to se nepovedlo, takže gratuluji domácím,“ řekl Andrew Hipsher, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Další články