Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE se chtějí přiblížit k postupu

Basketbalisté BK REDSTONE se chtějí přiblížit k postupu

foto: Petr Pelíšek

23. 01. 2024 - 13:56

Hodně atraktivní zápas čeká basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko, kteří v Alpe Adria Cupu přivítají ve středu 24. ledna od 18 hodin chorvatský KK Dubrava. Oba týmy mají šanci postoupit finálového turnaje, vítěz vzájemného měření, bude kousíček od účasti ve Final4.

„Čeká nás další kvalitní soupeř, který není ve hře o postup náhodou. Chorvatsko je basketbalová země a sestava Dubravy to potvrzuje. Ale my už jsme v Alpe Adria Cupu odehráli dobré zápasy, na které chceme navázat a zůstat ve hře o postup,“ řekl trenér BK REDSTONE Andy Hipsher.

Tabulku skupiny B vede s přehledem rumunský Temešvár, druhá je s jednobodovým náskokem před Olomoucí Dubrava, Hanáci mají ale zápas k dobru. Šanci zahrát i o vítěznou trofej má stále i Kolín a Vídeň. Soupeře na druhém a pátém místě dělí jen dva body.

„Těch variant je stále hodně. Po tomto kole bude situace mnohem čitelnější. Nechceme o ničem spekulovat a soustředíme se na vlastní výkon. Je to jednoduché. Když vyhrajeme, budeme mít vše ve svých rukách. Věříme, že nás fanoušci přijdou podpořit,“ uvedl při pohledu na tabulku prezident klubu a sportovní manažer Michal Pekárek.

Vzhledem k výsledku prvního vzájemného zápasu se dá očekávat vyrovnaný souboj. V Chorvatsku hráči BK REDSTONE vyhráli 91:88, protože trojkový pokus domácího Karahodžiče v poslední vteřině skončila na obroučce.

Další články