Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE se loučili vítězně

Basketbalisté BK REDSTONE se loučili vítězně

foto: Petr Pelíšek

14. 12. 2022 - 10:02

Poslední zápas v evropském poháru mají za sebou basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. V závěrečném vystoupení v Alpe Adria Cupu porazili doma v Čajkaréně Šibenku i bez několika opor.

Hanáci i bez kvarteta Motum, Williams, Stamenkovič, Welsch vystartovali do domácího duelu se Šibenkou raketově, rychle vedli 9:0, ale hosté dokázali otočit až k obratu na 13:14. Skalička s Feštrem ovšem zosnovali nový nápor Olomoucka (23:17) a pak domácí udržovali vedení dokonce na úrovni deseti bodů. Na začátku třetího dějství navýšili svou vládu na 15 bodů a jejich cesta k výhře se zdála být jasná. Hosté se po hanáckých ztrátách tři a půl minuty před koncem ještě přiblížili až na 63:59, ale tam také jejich snažení skončilo. Olomoucko základní skupinu Alpe Adria Cupu skončilo bilancí 2 výhry a 4 porážky.

„Soupeř hrál o víkendu těžký ligový zápas a musel dlouho cestovat, toho jsme dokázali využít. Energie byla na naší straně, přestože jsme se museli odejít bez několika hráčů. Dobrá byla především obrana, i v útoku si ale kluci dokázali poradit. Mladí hráči dostali šanci a využili ji. Doufám, že to tak bude pokračovat i v lize,“ zhodnotil utkání trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

Další články