Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE se loučili výhrou

Basketbalisté BK REDSTONE se loučili výhrou

foto: Petr Pelíšek

09. 04. 2023 - 11:31

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko hráli v posledním domácím utkání soutěžního ročníku Kooperativa NBL proti Hradci Králové. Loučení to bylo vítězné, definitivně potvrdilo hanáckou účast v elitní soutěži i pro příští sezónu.

Duel byl vyrovnaný. Olomoucko nicméně muselo ve druhé čtvrtině mazat šestkami desetibodové manko a ve třetí odvracet pětibodové vedení hostů, kteří při výhře o 40 mohli myslet na teorii o záchraně. Jenže REDSTONE za stavu 63:68 nasměroval Kněževič osmi body k obratu na 78:69, a byť hosté se v poslední desítce kousali, výhra už zůstala doma.

„Dobrý zápas, docela neobvyklý. Věděli jsme, že záchranu přinese vysoká prohra. Z tohoto pohledu to bylo zvláštní. Vyhráli jsme zaslouženě, na začátku zařídili důležité body Pipkins a Friday, v koncovce Kněževič a hodně dobré minuty odehráli Klepač, Žák nebo Welsch. Duel jsme zvládli. Bylo z toho vítězné loučení s fanoušky i záchrana,“ řekl Tihomir Bujan, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

„Do hlediště přišlo nejvíc fanoušků za celou sezonu, chtěli jsme jim poděkovat výhrou, to se podařilo. Ale na začátku zápasu jsme byli lehce nervózní, postupně se to naštěstí lepšilo. Jsme rádi za každou výhru, tuto sezonu ale musíme hodit za hlavu a věřit, že to příště bude lepší, uvedl Erik Klepač, křídlo BK REDSTONE Olomoucko.

BK REDSTONE Olomoucko - Hradec Králové 95:87 (27:27, 53:52, 76:69)

Nejvíce bodů: Pipkins 29, Kneževič a Friday po 18 - Solevič 20, Peterka 16, Škranc a Šturanovič po 14.

Další články