Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE Slavii doma zvládli

Basketbalisté BK REDSTONE Slavii doma zvládli

foto: Petr Pelíšek

18. 12. 2022 - 13:31

Basketbalisté BK REDSTONE Olomouc zvládli domácí důležitý duel se Slavií Praha. Hanáci v boji o posun do vyšších pater tabulky porazili ligového nováčka o deset bodů, zapsali třetí domácí výhru v řadě.

Olomoucko mělo při třech trojkách povedený vstup do zápasu, vedlo 15:4. Pražané se ale nevzdali, snížili na 15:12 a ve druhé čtvrtině se dostalu k obratu z 32:21 na 34:35. Pak ale vše rozhodl úvod třetí části, kdy Feštr s Haladou zajistili pro Hanáky odskok na deset bodů, a náskok v této výši domácí tým dovezl až do cíle.

„Je to zasloužené vítězství, protože jsme byli osmatřicet minut ve vedení. Vítězství ale snadné nebylo. Brzy se dostal do problémů s fauly Dominik Heinzl, což byl při naší užší rotaci problém. Ale kluci ukázali charakter a šli si za úspěchem. Odvedli dobrou práci, uměli si vyhovět. Je před námi ještě hodně práce, ale lepšíme se a jdeme správným směrem,“ uvedl trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

„Makáme tvrdě, stále se sehráváme a ukazuje se, že to někam vede. Bojovali jsme jako jeden tým, naše hra se zlepšuje. Víc bojujeme. Pomohlo nám pohárové vítězství proti Šibence, uklidnilo nás a šlo to cítit taky v lize. Uměli jsme si vyhovět. V útoku máme hráče, kteří umí dát dost bodů, i to bylo znát,“ řekl Filip Halada, křídlo BK REDSTONE Olomoucko.

BK REDSTONE Olomoucko - Slavia Praha 97:87 (19:13,48:45, 70:62)

Nejvíce bodů:Williams 20, Feštr 19, Moten 18 - Kheil 26, Rožánek 18, Dworsky 13.

Další články