Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE směřují do play–off

Basketbalisté BK REDSTONE směřují do play–off

foto: Petr Pelíšek

04. 03. 2024 - 20:57

Basketbalisté BK REDSTONE Olomouc zvládli po reprezentační přestávce důležitý zápas. V dohrávce 5. kola nadstavby Kooperativa NBL zvítězili doma v Čajkaréně nad Pískem 93:89. V tabulce touto výhrou vystřídali na desátém místě právě svého soupeře. Hanáci se tak posunuli na příčku, která znamená postup do předkola play-off.

Soupeři vstoupili do utkání rychlostí šest bodů za minutu a zakončení po krátkých útocích volili zpočátku velice pravidelně. Tomu odpovídalo skóre 14:15 po pěti minutách. Ve zběsilém tempu střelci pokračovali, i díky tomu po deseti minutách oba týmy atakovali za stavu 24:28 stovku. Písek trápil domácí především zakončením z dálky, když proměnil hned šest trojek.

Hosté se ve druhé části dostali až do šestibodového náskoku, pak jeho hráčům odešla na čtyři minuty střelba a Olomoucko se v 17. minutě po dlouhé době dostalo do vedení 37:36 po koši Baileyho. Závěr poločasu patřil jednoznačně domácím. Proměnili několik postupných útoků i rychlých brejků smečovanými koši a ve velké pohodě navyšovali svůj náskok až na 52:39 po dvaceti minutách.

Začátek druhého poločasu domácí podcenili a Sršni se začali nebezpečně přibližovat. Ve 25. minutě hostující Martin Svoboda svým třicátým bodem snížil vedení Olomoucka na 60:57. Hanáci dokázali reagovat a natáhli vedení na devět bodů, v závěru čtvrtiny ale opět polevili a před poslední desetiminutovkou bylo za stavu 74:69 vše otevřené.

Po dalším koši píseckého střeleckého lídra tým BK REDSTONE vedl ve 31. minutě zase jen o tři body.  Nápor soupeře odrazil o pět minut později Feštr odvážným nájezdem i následným trestným hodem. Další koše přidal Adamu a Vogt, kteří natáhli náskok na 86:77, který definitivně zařídil domácím vítězství.

„Nevyšel nám vstup do poločasů, v tom druhém jsme si utkání zkomplikovali, když se na nás Písek bodově dotáhl. Do vedení se ale nedostal. Hráči bojovali a vítězství urvali, což je pro nás velice cenné,“ řekl kouč BK REDSTONE Olomoucko Andy Hipsher.

„V prvním poločase jsme sice získali slušný náskok, ale víme, že Písek se nikdy nevzdává a je to vždy boj na čtyřicet minut. To se potvrdilo. Trápil nás Martin Svoboda, ale my jsme vyhráli. Myslím, že by to klidně vyměnil za svých třicet devět bodů,“ uvedl kapitán BK REDSTONE Lukáš Feštr.

BK REDSTONE Olomoucko - Písek 93:89 (24:28, 52:39, 74:69)

Další články