Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE vezou výhru z Ostravy

Basketbalisté BK REDSTONE vezou výhru z Ostravy

foto: Petr Pelíšek

17. 03. 2024 - 00:24

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko udělali další důležitý krok pro účast v play-off. V Ostravě si dokázali poradit s Novou hutí a přivezli vítězství 76:68. To je posunulo do čela nadstavbové skupiny A2 Kooperativa NBL.

Olomoucko v prvních minutách zaskočilo domácí agresivní obranou a v obraně získalo čtyři míče. Projevilo se to také v útoku. Už ve 4. minutě vedlo 10:2 po slepených trojkách Baileyho a McBrayera. Nové huti se sice podařilo po čtyřech minutách vyrovnat, přesto hosté po první čtvrtině těsně vedli – 19:18.

Druhou čtvrtinu zlomil úsek mezi 13. a 17. minutou, kdy si hráči BK REDSTONE šňůrou osmi bodů v řadě vybojovali dvouciferný náskok. Zářil především Bailey, který v prvním poločase zaznamenal 16 bodů a přidal devět doskoků. Především jeho zásluhou vedli hosté 41:29 po druhé čtvrtině.

Oběma soupeřům šlo o hodně a tomu odpovídaly emoce na palubovce. Ve 24. minutě dokonce hostující kouč Andy Hipsher dostal během několika okamžiků dvě technické chyby a musel do šatny. Ostrava toho využila ke snížení na 37:43, na což ale Hanáci odpověděli sérií devíti bodů a získali náskok patnácti bodů. Před poslední čtvrtinou za stavu 59:45 mířili za výhrou.

Závěrečnou část utkání zahájil trojkou ex-olomoucký Škranc a odstartoval domácí snahu o obrat. Necelých šest minut před koncem hosté vedli pouze 61:54, ve složité situaci si ale pomohli trojkou Feštra. Nová huť to ještě jednou zkusila a snížila na rozdíl sedm bodů, po šestce Feštra a trojce Townsenda už ale nedostala čas na další nápor.

„Dokázali jsme udržet soupeře na osmašedesáti bodech, to je pozitivní. Přitom umíme hrát ještě lépe. Naše obrana byla vážně poctivá, přes některé nedokonalosti v útoku jsme hráli s velkou energií. To byl základ. Pomohl nám dobrý vstup do zápasu, cítili jsme, že to může být dobrý zápas. Podařilo se nám vyhrát, je to cenný úspěch z pohledu boje o postup do předkola. Ve středu ale půjdeme na Ostravu znovu a potřebujeme výhru potvrdit. Zase to bude těžké, musíme dát do dalšího utkání stejnou energii,“ řekl Lukáš Feštr, kapitán BK REDSTONE Olomoucko.

Další články