Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE vyhráli další klíčový zápas

Basketbalisté BK REDSTONE vyhráli další klíčový zápas

foto: Petr Pelíšek

23. 03. 2023 - 11:02

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko zvládli další z klíčových zápasů, které potřebují k bezproblémovému udržení se v Kooperativa NBL. V Hradci Králové vyhráli o deset bodů a upevnili si předposlední příčku a vyhnutí se baráži.

V důležitém utkání se nakonec radovali hosté z Olomouce (73:83), kteří čtyři kola před konce soutěže mají na jedenácté pozici dvě vítězství náskoku před posledními Sokoly, na vzájemné zápasy vedou 3:2 s už prakticky nedostižným náskokem ve sköre a Hradec by tak musel během čtyř kol získat o tři výhry víc, což už je spíš teorie.

„Byl to opravdu velmi těžký zápas pro oba týmy. Na oba celky byl vyvinut nesmírně velký tlak. První dvě až tři minuty se oba dopouštěly velkých chyb. Díky dobré obraně a několika povedeným střelám jsme zejména ve druhé půli získali několik klíčových bodů. Gratuluji hráčům, protože ustáli ten tlak a brali jsme vítězství,“ řekl Tihomir Bujan, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

„Bylo to důležité utkání, které jsme potřebovali vyhrát. Snažili jsme se zde navázat na náš předchozí úspěch. Byla to velmi vyrovnaná hra a i přes některá diskutabilní rozhodnutí rozhodčích jsme museli zůstat plně soustředění a dohrát utkání do vítězného konce,“ řekl Luwane Pipkins, rozehrávač BK REDSTONE Olomoucko.

Hradec Králové – BK REDSTONE Olomoucko 73:83 (18:17, 37:40, 58:60)

Nejvíce bodů: Prskalo 15, Peterka a Cavallero po 14 - Pipkins 24, Vučičevič 13, Friday 11.

Další články