Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE vyhráli v Šibeniku!

Basketbalisté BK REDSTONE vyhráli v Šibeniku!

foto: archiv redakce

25. 10. 2022 - 22:58

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko mají první výhru v sezóně i v evropském poháru. Ve druhé zápase Alpe Adria Cupu vyhráli v chorvatském Šibeniku 84:77.

Domácí Šibence před 300 fanoušky patřil první poločas (44:38), v němž neustále mírně vedla, nejvíc po šesti minutách 19:9, když těžila z úvodních ztrát REDSTONU. Zápasové karty se začaly obracet hned po změně stran, kdy Hanáci ze 47:38 díky útočným doskokům rychle snížili na bod a soustředěnou hrou do koše se už v polovině třetí čtvrtiny, v níž vysázeli 27 bodů, dostali k obratu na 55:65.

V posledním dějství domácí zahájili stíhací jízdu, odpalovali odvážné a místy i úspěšné trojky a zejména z nájezdů snížili na 71:72. V sedmi hrajícímu Olomoucku už ubývaly síly, ale Feštr s Kněževičem mu důležitými zásahy vrátili víru (74:82). A to už se rozběhla poslední minuta, v níž ještě domácí trojkou přirazili na pět, ale proti presinku pak už Halada našel skulinu k rozhodnému nájezdu.

„Je to pro nás první vítězství na evropské scéně a máme z něj pochopitelně radost. Stejně tak je vítězství cenné psychicky. Už jsme potřebovali takový úspěch. Především ve druhém poločase hráči naznačili své možnosti. Když si půjčili míč, dokázali soupeře přehrát, což je dobrá zpráva. Musíme ale pokračovat v usilovné práci na odstranění nedostatků na vlastní polovině. Do přestávky nás Šibenka hodně trápila na útočném doskoku a rychlých přechodem na naši polovinu. Obranu potřebujeme zlepšit, to ukázal i tento zápas, byť byl vítězný,“ řekl Michal Pekárek, trenér BK REDSTONE.

Další články