Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE zabrali v Hradci

Basketbalisté BK REDSTONE zabrali v Hradci

foto: Petr Pelíšek

12. 02. 2023 - 00:09

Basketbalisté BK REDSTONE Olomouckou se dočkali prvního vítězství na palubovce soupeře. A přišlo v pravý čas. Hanáci vyhráli duel v Hradci Králové 97:27 a osamostatnili se tak na jedenáctém místě tabulky.

Do utkání vtrhl BK REDSTONE i bez Williamse ráznou úvodní pětiminutovkou (4:15), po níž domácím trvalo deset minut, než i díky trojkám otočili na 39:35. Jenže v ten moment hosté slepili pět tříbodových akcí a poločasem 42:50 založili na rozhodující náskok. Ve třetí desítce odstup na hraně deseti bodů udrželi a ve čtvrté utekli domácím ještě víc.

„Byl to pro nás velmi důležitý zápas. Zejména v poslední čtvrtině jsme ukázali charakter jako celý tým. Měli jsme velmi dobrou střelbu. Na prvním místě byla naše obrana, a ta nám vydržela celý zápas. Hradci jsme nedovolili se dostat do hry,“ řekl Tihomir Bujan, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

„Jsem moc rád, že jsme vyhráli a je mi úplně jedno jak jsem hrál. Řekli jsme si v šatně, jak se chceme prezentovat a jsme moc rádi, že nám vyšel začátek utkání. Tempo nám pak vydrželo celých čtyřicet minut, i když tam byly nějaké výpadky v útoku a udělali jsme zbytečné ztráty. Výkon byl takový, jakým se chceme prezentovat po zbytek nadstavby,“ uvedl Lukáš Feštr, rozehrávač BK REDSTONE Olomoucko.

Hradec Králové – BK REDSTONE Olomoucko 72:97 (21:27, 42:50, 61:71)

Nejvíce bodů: Škranc 22, Šturanovič 15, Peterka 13 - Feštr 26, Friday 18, Kněževič 16.

Další články