Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE zakončili základní část

Basketbalisté BK REDSTONE zakončili základní část

foto: Petr Pelíšek

26. 02. 2024 - 22:07

Základní část Alpe Adria Cupu zakončili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko porážkou na půdě Ilirie. Ve Slovinsku prohráli 71:86, když pětačtyřicet bodů dostali z trojkové vzdálenosti. Na postupu Hanáků do Final4 soutěže to ale už nemohlo nic změnit.

Po dlouhé cestě hostům v Lublani chvíli trvalo, než se dostali do provozní teploty. Po sedmi minutách prohrávali 9:15, až pak jim vyšlo několik akcí a snížili až na rozdíl dvou bodů. Závěr první čtvrtiny se Olomoucku nepovedl a chvílemi až osmibodovou ztrátu upravili na 15:21 posledním nájezdem McBrayera.

Do druhé části utkání Hanáci vstoupili lépe a po čtyřech minutách vyrovnával na 25:25 trojkou Feštr. O chvíli později se dokonce dostali do těsného vedení zásluhou Vogta. Hráči Ilirie se ale mohli spolehnout na kvalitní střelbu z dálky a v poločase vedli 42:38, když do pauzy trefili sedm trojek.

Na začátku třetí desetiminutovky Olomoucko šňůrou pěti bodů výsledek zase otočilo. Celkově se ovšem více dařilo slovinskému týmu, který chvílemi odskočil až na rozdíl devíti bodů a do poslední čtvrtiny vstupoval za příznivého stavu 61:54.

O vítězi rozhodl vstup do závěrečné pasáže. Ilirie odstartovala sérií sedmi bodů, a když na koš Grmolenského odpověděl trojkou Mulalič, vedla o patnáct bodů. Přesně tímto rozdílem nakonec utkán skončilo.

Další články