Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE zakončili základní část výhrou

Basketbalisté BK REDSTONE zakončili základní část výhrou

foto: Petr Pelíšek

20. 01. 2024 - 20:55

V posledním kole základní části Kooperativa NBL zvládli basketbalisté BK REDSTONE parádně a v Písku po výsledku 93:83 urvali třetí výhru v sezoně na palubovkách soupeřů. Vyrovnaný průběh zlomili v poslední čtvrtině, v níž si vypracovali dvouciferné vedení a to si bez vážnějších pohlídali i díky nové posile. Jase Townsend dal totiž v závěrečné periodě všech svých třináct bodů.

Na první koš Svobody odpověděli Hanáci sérií deseti bodů v řadě a rychle získali zajímavý náskok, který se chvílemi vyšplhal až na devět bodů. Basketbalisté Písku tradičně často a ve velkém počtu střídali, zkoušeli vysunutou obranu a stříleli z dálky. Proměnili tři trojky, hráči BK REDSTONE ale dokázali vždy odpovědět a díky tomu vedli 24:19 po první čtvrtině.

Písek pak ještě zrychlil své tempo, první tři minuty vyhrál 10:3 a rázem vedl. Odpovědí byla trojka Žáka, která domácí zbrzdila a na začátku 16. minuty měli oba soupeři na svém kontě čtyřiatřicet bodů. Zbytek poločasu se zvrhl v bodovou přestřelku. Lépe z ní vyšli domácí při výsledku 50:47, protože závěrečná trojka Feštra se odrazila od obroučky zpět do pole.

Přestávka hráče lehce vyvedla z tempa. Po pauze se dlouho střelcům příliš nedařilo, navíc oba týmy trápily ztráty. Po šesti minutách byl stav nerozhodný 58:58 a soupeři těžce hledaly pohodu z první části zápasu. Do rozhodující části střetnutí se šlo za stavu 62:62, když tři vteřiny před vypršením třetí periody zahodil dva trestné hody Adamu.

Prvních dvě střely klíčové pasáže dal Písek, to ale hráče Olomoucka nakoplo. V pravý čas na sebe upozornila nová posila Townsend, který v rychlém sledu zaznamenal prvních devět bodů v české lize a pomohl k vedení 80:71 tři minuty před koncem, které ukončilo písecké naděje na ukončení série bez výhry. Ta se natáhla na osm zápasů.

„Byla to vyrovnaná hra mezi týmy hladovými po vítězství, které jsou si velice blízko v tabulce, a budeme proti sobě hrát několikrát do konce sezony. Řekl bych, že ve čtvrté čtvrtině jsme zahráli lépe než soupeř. Pokračovali jsme s chladnou hlavou a dělali správná rozhodnutí na obou stranách hřiště. Ne že by Písek dělal špatná rozhodnutí, ale někdy lépe zaskóruje jeden tým než ten druhý a dnes bylo štěstí na naší straně. Ale respekt pro oba týmy a respekt pro naše hráče za soustředěnost, že zůstali hlavou ve hře a odvedli dobrou práci,“ řekl k utkání trenér BK REDSTONE Andrew Hipsher.

„Přišlo mi, že jsme dnes hráli dobře. Plnili jsme pokyny, které jsme si stanovili. Od začátku do konce jsme hráli dobře, každý jsme odvedli to své, abychom tu dnes vyhráli. Chtěl bych pochválit i Písek, je to mladý a talentovaný tým, zároveň bych chtěl pochválit místní fanoušky a atmosféru, která byla skvělá. Přesně pro takovéhle zápasy hrajeme," uvedl Amin Adamu, křídlo BK REDSTONE.

Písek – BK REDSTONE Olomoucko 83:93 (19:24, 50:47, 62:62)

Nejvíce bodů: Martin Svoboda 31, Sýkora 14, Borovka 13 - Adamu 24, McBrayer 22, Hemphill a Townsend po 13.

Další články