Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE ztratili duel poslední střelou

Basketbalisté BK REDSTONE ztratili duel poslední střelou

foto: Petr Pelíšek

16. 03. 2023 - 12:08

BK REDSTONE Olomoucko se v pražském Edenu dokázalo vrátit do utkání proti Slavii z dvacetibodové ztráty, ale koncovku pak nezvládlo a po porážce 84:82 nejenže neuniklo na dvě výhry posledním Sokolům, ale také propáslo šanci se na dvě vítězství přitáhnout právě k desáté Slavii.

Sešívaní se v závěru první čtvrtiny z trojek utrhli na devět bodů a ve druhém dějství pro změnu zpod koše navýšili i s pomocí hanáckých ztrát vedení až na 45:25 po 15 minutách. Hosté ale zabrali, do půle stáhli manko na 9 a ve třetí části až na čtyři body. Slavia pak kontrovala desetibodovým vedením, ale ve čtvrté části Olomoucko z 69:58 srovnalo tři minuty před koncem na 75:75. Necelou minutu před koncem pak byl stav 82:82, pak po ztrátě hostů rozhodl Radek Pumprla.

„Myslím, že to byla velice dobrá utkání pro diváka. Řekl bych, že domácí měli spíše štěstí a ke konci to bylo pro nás náročné, hlavně bez Fridaye a Pipkinse. V první polovině jsme udělali velkou ztrátu, znovu, Slavia šla do velkého rozdílu, ale druhá polovina byla o hodně lepší, s dobrou energií, se snahou, měli jsme šanci vyhrát, ale štěstí bylo na straně Slavie,“ řekl Tihomir Bujan, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

„Do zápasu jsme nevstoupili úplně tak, jak jsme si představovali. Bohužel Slavia si v průběhu prvního poločasu vytvořila náskok 20 bodů. My jsme to nevzdali a po několikáté v sezóně jsme ten náskok stáhli a bohužel v koncovce rozhodují nějaké chyby a my jsme těch chyb udělali víc a Slavia prostě, troufnu si říct, šťastnou střelou v koncovce vyhrála,“ uvedl Lukáš Feštr, rozehrávač BK REDSTONE Olomoucko.

Další články