Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE ztratili závěr s Děčínem

Basketbalisté BK REDSTONE ztratili závěr s Děčínem

foto: Petr Pelíšek

09. 12. 2023 - 21:29

V 15. kole Kooperativa NBL basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko potrápili doma Děčín. Poměrně dlouho vedli, ale poslední čtvrtinu nezvládli. Prohráli o sedm bodů, přestože ještě v průběhu třetí desetiminutovky vedli o osm.

Prakticky od první minuty domácí lehce zaostávali, když zahodili několik otevřených střeleckých pokusů. V páté minutě ztráceli dokonce deset bodů za stavu 4:14 a museli si pomoci střídáním. I pak se jím ale dlouho při střelbě z pole nedařilo. První část duelu tak prohráli 18:23, když rovných jedenáct bodů zaznamenali z trestných hodů.

Na začátku druhé části střetnutí ale začal řádit domácí kapitán Feštr. V rychlém sledu proměnil tři trojky v řadě a díky tomu Olomoucko poprvé vedlo – 29:26. Domácí mírný náskok neudrželi a pustili soupeře opět dopředu, bylo to ale vždy do minimálního náskoku. V poslední minutě poločasu pak udeřili a otočili na 49:46 zásluhou Shawera.

Prvních pět bodů třetí desetiminutovky dali hosté a získali minimální náskok, Olomoucko ale oplatilo stejnou mincí a od stavu 55:50 drželo nadějný náskok. Po trojce Žáka to bylo dokonce o osm bodů, v závěru periody však Válečníci přitlačili a do posledního dějství se šlo za stavu 72:68 pro výběr Olomoucka.

V poslední části hosté zabrali v obraně a střetnutí otočili. Do vedení se dostali ve 33. minutě, o dvě minuty později vedli po šestkách Svobody o pět bodů a když tři minuty před koncem Pomikálek proměnil trojku, prohrávali Hanáci 77:83 a Válečníci už klíčové vedení nepustili.

„Děčín si zaslouží kredit, hrál výborný zápas. My jsme drželi krok téměř celý zápas, drželi jsme šanci na úspěch. Bohužel jsme ve druhém poločase nedokázali proměnit větší počet otevřených střel. Potřebujeme, abychom měli lepší úspěšnost. Musíme si pomoci z pole a nesnažit se pouze o body z nájezdů, které soupeř přečte a pohlídá si je,“ řekl Andy Hipsher, trenérBK REDSTONE Olomoucko.

Další články