Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK RESTONE na USK nevyzráli

Basketbalisté BK RESTONE na USK nevyzráli

foto: Petr Pelíšek

28. 10. 2023 - 21:43

Basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko se na Folimance nezadařilo. S pražským USK prohráli o devět bodů. Přitom po první půlce Hanáci vedli o bod, ale po přestávce se dařilo lépe domácím.

V první čtvrtině se oba soupeři pravidelně střídali ve vedení a jedinou několika bodovou šňůru zaznamenali hosté mezi pátou a šestou minutou, kdy se od vysokoškoláků odpoutali na rozdíl pěti bodů – 12:7. Domácí však dokázali odpovědět a v poslední vteřině periody vyrovnával Švec těžkou trojkou na 21:21.

Také ve druhé čtvrtině mělo Olomoucko jednu vynikající pasáž a ve 14. minutě vedlo 30:23 po koši Shawera. Basketbalisté USK opět dokázali ztrátu téměř zlikvidovat, když zlepšili především obranu. V poločase i tak BK REDSTONE vedl 36:35.

Naprosto vyrovnaná partie pokračovala i po pauze, v níž sice většinou o kousek vedli Pražané, minutu před koncem desetiminutovky však McBrayer srovnával na 50:50. V koncovce vysokoškoláci dokázali zakončit dvě akce, ze kterých vytěžili pět bodů a tento náskok měli před poslední pasáží střetnutí.

Další body přidal Johnson a Olomoucko se vrhlo do útoku s cílem zlikvidovat sedmibodové manko, dopustilo se ale několika ztrát a necelých šest minut před koncem prohrávalo 54:63 a o dvě minuty později už ztráceli dokonce deset bodů. Pak už si domácí vítězství pohlídali především díky střelbě Vlka, který v poslední čtvrtině zaznamenal devatenáct ze svých jednadvaceti bodů.

„Myslím, že oba týmy hrály na opravdu vysoké úrovni, ale v závěru utkání se USK dařilo víc. Chci říct, že jsme se na čáře trestného hodu střelili do nohy, ale USK na tom se šestkami nebyl o nic lépe. Musíme jednoznačně vylepšit šestky. Ale jak jsem řekl, oba týmy odehrály velmi intenzivní zápas a ke konci USK přeměňoval více šancí než my,“ řekl Andrew Hipsher, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

USK Praha – BK REDSTONE Olomoucko 81:70 (21:21, 35:36, 55:50)

Nejvíce bodů: Vlk 21, Vyroubal 14, Johnson a Švec po 13 - Shaver 22, Bailey 15, McBrayer 13.

Další články