Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté chtějí Slavii oplatit minulou porážku

Basketbalisté chtějí Slavii oplatit minulou porážku

foto: Petr Pelíšek

16. 12. 2022 - 08:00

Nováček Kooperativa NBL bude dalším soupeřem basketbalistů BK REDSTONE Olomoucko v Čajkaréně. Pražské Slavii se pokusí oplatit nepříjemnou porážku 62:81 z první poloviny základní části nejvyšší domácí soutěže. Utkání se hraje v sobotu 17. prosince v 18 hodin.

„Stačí se podívat na tabulku a všem je jasné, jak důležitý nás čeká zápas. Slavia má o jedno vítězství více, můžeme se na ni dotáhnout. Přesně to máme v plánu. V posledních zápasech nás trápila marodka, snad už to bude lepší a budeme mít potřebnou energii i hráče do rotace,“ přeje si kouč BK REDSTONE Tihomir Bujan.

První utkání soupeřů v Praze Hanákům vůbec nevyšlo. Už do pauzy nabrali dvoucifernou ztrátu a nedokázali Slavii zastavit ani po změně stran. Byla z toho nepříjemná porážka, která zapadla do nepovedeného startu sezony. V posledních týdnech výkony týmu BK REDSTONE rostou. Potvrdila to i výhra v Alpe Adria Cupu nad chorvatským Šibenikem. „Dobře jsme hráli i v minulém ligovém kole v Kolíně. Jen horší pětiminutovka v závěru nás připravila o vítězství. Nevyšlo to, ale já věřím na spravedlnost. Když tak budeme pokračovat, příště se nám to vrátí,“ tvrdí Bujan.

Úspěch proti Slavii může přinést jen maximální nasazení všech hráčů, což si celá kabina uvědomuje. „V naší situaci musíme hrát všechny zápasy jako by šlo o poslední utkání play – off. To je způsob, jak se můžeme dostat do vyšších pater tabulky,“ uvědomuje si trenér BK REDSTONE.

Další články