Zde může být vaše reklama.

První vrchol sezony Basketbalisty BK REDSTONE čeká pohárové čtvrtfinále

Basketbalisty BK REDSTONE čeká pohárové čtvrtfinále

foto: Petr Pelíšek

13. 02. 2024 - 15:00

Rozjeté Levice, které vedou tabulku nejvyšší slovenské soutěže, budou čtvrtfinálovým soupeřem basketbalistů BK REDSTONE Olomoucko ve finálovém turnaji Česko-slovenského poháru. Síla protivníka, v jehož základní rotaci je šest zahraničních hráčů, je zřejmá. Patrioti totiž v lize ovládli posledních šest zápasů a v pětadvaceti kolech prohráli pouze šest utkání.

„Levice jsou pro nás neznámý soupeř, ale už podle výsledků je zřejmé, že jde o kvalitní tým. Vede slovenskou ligu, dobrými výkony se prezentoval také ve FIBA Europe Cupu. Pro nás to bude výzva, chceme ukázat, že umíme hrát dobrý basketbal a uděláme maximum pro postup do semifinále,“ řekl trenér BK REDSTONE Andy Hipsher.

Do Final 8 pohárové soutěže z českých týmů postoupil Nymburk, Děčín a USK Praha, slovenský basketbal budou, vedle Levic, reprezentovat také výběry Svitu, Komárna a Handlové. „Bude to první velký vrchol sezony. Na cestě do finálového turnaje jsme vyřadili dobré soupeře, proto věřím, že se v této společnosti neztratíme,“ doufá kouč Olomoucka.

Celý turnaj se odehraje v hale na pražské Královce. Olomoucko do něj vstoupí 14. února ve 20 hodin. V následujících dvou dnech se bude hrát o cennou trofej i o konečné umístnění.

Další články