Zde může být vaše reklama.

Soustředí se na mládež Basketbalový BCM Olomouc oslaví třicátiny

Basketbalový BCM Olomouc oslaví třicátiny

foto: Petr Pelíšek

14. 11. 2023 - 15:20

Bývalý kapitán národního týmu Pavel Pumprla, jedenáctinásobný domácí šampion Ladislav Sokolovský nebo trenér Dušan Hrdlička, který do velkého basketbalu přivedl Jana Veselého. Nejen tyto osobnosti spojili část své sportovní kariéry s klubem BCM Olomouc, který si 25. listopadu připomene třicet let od svého založení.

„Určitě existují významnější výroční, přesto si myslím, že si to naše připomenutí zaslouží. Je za námi třicet let práce, během níž jsme ke sportu přivedli stovky dětí. To není zase tak málo,“ říká předseda klubu Petr Reich.

BCM Olomouc se soustředí na mládež a má týmy ve všech kategoriích od benjamínků po juniory. Tomu bude odpovídat průběh oslav v hale Univerzity Palackého Olomouc. Ve 13 hodin proběhne turnaj nejmenších basketbalistů, pak bude následovat utkání minižáků s hráči partnerského BK Redstone Olomoucko, účastníka nejvyšší domácí soutěže a v 15.30 hodin setkání všech bývalých i současných členů BCM Olomouc vyvrcholí utkáním legend.

„Jsme basketbalový klub. Proto bude oslava plná sportu. Její součástí ale bude také autogramiáda nebo setkání našich aktuálních hráčů s těmi bývalými,“ poznamenal Reich, podle něhož dorazí přes osmdesát významných osobností klubové historie.

Další články