Zde může být vaše reklama.

Mají další posily Basketbalový BK REDSTONE získal nové hráče

Basketbalový BK REDSTONE získal nové hráče

foto: Petr Pelíšek

07. 07. 2022 - 13:05

Sestavu na novou sezonu Kooperativa NBL pomalu ale jistě skládají v basketbalovém BK REDSTONE Olomoucko. Klub pokračuje v tvorbě kádru, oznámil zisk dalších tří posil, dvou z domácí soutěže, jedné z ciziny.

Z Ostravy vedení klubu získalo silného pivota Dominika Heinzla, o přísun potřebných bodů se bude na křídle starat Američan Devin Cooper, který poslední dvě sezony strávil ve Švýcarsku. Minimálně příští dvě sezony pak budou v BK REDSTONE spoléhat na služby nejlepšího rozehrávače minulého ročníku Kooperativa NBL Pedy Stamenkoviče, který na Hanou přestoupil z Královských Sokolů z Hradce Králové. V poslední sezoně srbský rozehrávač jako jediný hráč ligy překonal hranici osmi asistencí na zápas.

„Stamenkovič je hodně zkušený basketbalista, který skvěle čte hru a umí dělat spoluhráče lepšími. Jeho přihrávky mají oči, současně je díky své předvídavosti platný na doskoku. Pro náš tým bude velkou posilou,“ řekl sportovní manažer BK REDSTONE Olomoucko Michal Pekárek. Právě jeho zásluhou se přestup Stamenkoviče do Olomoucka povedl. „Už jsme se o něm bavili dříve. Musím přiznat, že jsem ale příliš nevěřil, že se to povede. Michal Pekárek odvedl výbornou práci,“ ocenil výsledek jednání generální manažer BK Redstone Libor Špunda.

Heinzl v předchozím ročníku Kooperativa NBL odehrál za NH Ostrava dvaatřicet zápasů, v průměru hrál necelých osmnáct minut a zaznamenal téměř devět bodů a pět doskoků. „Je to bojovník a dříč. V našem klubu bude chtít ukázat, že si zaslouží ještě větší prostor. Pro soupeře je nepříjemný na obou polovinách palubovky, rve se o každý míč a svým nasazením umí strhnout i ostatní,“ uvedl generální manažer klubu Libor Špunda.

Devin Coopet, pětadvacetiletý rodák z Charlotte v Severní Karolíně, odehrál v zámoří pět sezon v univerzitní soutěži a zamířil do Evropy. První rok strávil v Boncourtu a také ve druhé sezoně nastupoval ve švýcarské lize v sestavě bazilejského Starwingsu. „Hlavně ve druhém roce svého evropského působení ukázal, že je výborný střelec a v průměru dával dvacet bodů. K tomu přidával i důležité asistence. Věříme, že jsme se trefili a přichází basketbalista, který bude v Kooperativa NBL vidět,“ doufá Špunda.

Další články