Zde může být vaše reklama.

Finálový turnaj Basketbalový pohár ukázal BK REDTONE cestu

Basketbalový pohár ukázal BK REDTONE cestu

foto: Petr Pelíšek

18. 02. 2024 - 18:00

Čtvrté místo v Českém a sedmé v Československém poháru obsadili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Před mistrovskou Opavou nebo silnými Pardubicemi. Největším bonusem byla skutečnost, že především mladí domácí hráči potvrdili svůj potenciál a ukázali, že už v příští sezoně můžou být oporami.

„Nejvíce to bylo patrné v posledním utkání. Potvrdilo se, že když mladí kluci dostanou prostor, ukážou, že se s nimi musí počítat. Z toho mám radost. Těší nás i čtvrté místo v domácím poháru, protože jsme do finálového turnaje prošli přes kvalitní soupeře,“ ohlédl se za vystoupením BK REDSTONE ve druhé nejvýznamnější domácí soutěži prezident klubu Michal Pekárek.

Olomoucko v pražském finálovém turnaji, který se v rámci oslav stého výročí organizovaného basketbalu, hrál ve formátu osmi nejlepších českých a slovenských týmů, ve čtvrtfinále odehrálo vyrovnanou partii s Levicemi. S pozdějším finalistou prohrál 68:76, když ještě pět minut před koncem ztrácelo pouhé čtyři body. V zápasech o umístnění BK REDSTONE po výpadku v závěru prohrál zbytečně 66:68 s Komárnem a pak porazil 78:51 po jednoznačném průběhu Handlovou.

„Tým byl po zbytečné porážce s Komárnem zklamaný, dokázal se však zvednout, to je cenné. Nejlepším hráčem v posledním utkání byl Dominik Žák, skvělý výkon podal Erik Klepač. Pět trojek soupeři nasázel Lukáš Olbort. Řekli si o větší příležitost v lize,“ těší Pekárka, který měl radost i s nasazení nadějného Jana Grmolenského. „Je pořád hodně mladý, prostor dostává především v prvoligovém týmu Olomouce, se kterým spolupracujeme. Lepší se, a i on si příležitost zasloužil,“ poznamenal prezident BK REDSTONE.

Další články