Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE čeká klíčová dohrávka nadstavby s Novou hutí

BK REDSTONE čeká klíčová dohrávka nadstavby s Novou hutí

foto: Petr Pelíšek

19. 03. 2024 - 15:00

Podruhé v řadě vyzvou basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v derby Ostravu a opět půjde o extrémně důležité utkání. Vítěz dohrávky 6. kola nadstavbové části Kooperativa NBL, která se bude hrát 20. března od 18 hodin, se výrazně přiblíží k postupu do předkola play – off.

„Předchozí utkání nám ukázalo, co musíme dělat, abychom byli úspěšní. Základem byla obrana. Ostravu jsme udrželi pod sedmdesáti body, to je velice dobrý výsledek. Pod vlastním košem jsme Novou huť přeskákali, aktivní defenzivou donutili soupeře k osmnácti ztrátám. Tak musíme pokračovat,“ plánuje trenér Olomoucka Andy Hipsher.

Oba soupeři mají po čtyřech vzájemných ligových zápasech na svém kontě dvě výhry. Celkové skóre má Ostrava lepší o jednadvacet bodů. Do konce nadstavby ještě soky v boji o postup do předkola čekají dva zápasy.

„V současné dobře nemyslíme na poměr výher nebo celkové skóre. O tom můžeme uvažovat před posledním kolem, kdy na sebe narazíme. Teď máme v hlavě především vítězství, třeba o jediný bod,“ tvrdí Hipsher.

Přes náročný program posledních týdnů si hráči Olomoucka drží dobrou formu a budou bojovat o páté ligové vítězství v řadě. „Potřebujeme hrát v podobnou energií jako v minulých zápasech,“ nabádá své spoluhráče kapitán BK REDSTONE Lukáš Feštr.

Další články