Zde může být vaše reklama.

BK REDSTONE čeká nebezpečná Ostrava

BK REDSTONE čeká nebezpečná Ostrava

foto: Petr Pelíšek

27. 12. 2022 - 10:01

Posledním soupeřem basketbalistů BK REDSTONE Olomoucko v letošním roce bude 28. prosince od 18 hodin Ostrava. Nová huť první vzájemný duel moravských protivníků vyhrála v polovině října 86:80 a celkově se v probíhajícím ročníku Kooperativa NBL  prezentuje zajímavými výkony. Domácí výběr přesto věří, že silného protivníka porazí.

„V posledních týdnech na vlastní palubovce neprohráváme a v tomto trendu chceme pokračovat. V Čajkaréně už se nám podařilo přetlačit hodně kvalitní týmu, to hráčům pomáhá. V domácím prostředí mají potřebné sebevědomí,“ říká trenér BK REDSTONE Olomoucko Tihomir Bujan.

Tradičnímu ligovému klubu z Ostravy se v předchozích sezonách příliš nedařilo, v novém ročníku ovšem atakuje horní polovinu tabulky a drží šanci na postup do nadstavbové skupiny A1. Umí vyhrát i na půdě soupeřů, což nejvíce dokumentoval v Opavě, kde překvapivě porazil úřadujícího vicemistra.

„Výraznou postavou Ostravy je především Malik Morgan, střelec s výbornými čísly. Velký pozor si ale budeme muset dát také na podkošové hráče, kde je silná dvojice Sukhmail Mathon a Alexandar Radukič. Oba jsou silní na doskoku i při zakončení. Pro naše pivoty to bude výzva,“ uvědomuje si Bujan.

Další články