Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup BK REDSTONE čeká pohárová premiéra ve Vídni

BK REDSTONE čeká pohárová premiéra ve Vídni

foto: Petr Pelíšek

18. 10. 2022 - 15:07

Na nepovedený start do ligy musí rychle zapomenout basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko, které 19. října čeká úvodní utkání Alpe Adria Cupu proti rakouskému BC GGMT Vídeň. Utkání se hraje od 19 hodin.

„Soutěž bereme jako možnost klub i hráče posunout nahoru. Konfrontace s evropským basketbalem je z tohoto pohledu optimální. Ale nechceme se pouze zúčastnit, hned premiérové utkání ve skupině chceme zvládnout,“ řekl prezident a trenér BK REDSTONE Michal Pekárek.

Klub z Olomouce v nejvyšší domácí soutěži po čtyřech odehraných kolech stále čeká na první vítězství a díky nepovedenému startu odvolalo trenéra Miljana Čuroviče. Účast v Alpe Adria Cupu by mohla hráčům pomoci i ke zlepšení v Kooperativa NBL.

„Máme možnost odehrát zápasy proti kvalitním soupeřům a to je přesně to, co potřebujeme. Našim ligovým výkonům zatím chybí lehkost, je to takové syrové. Potřebujeme získat jistotu v souhře a lehkost. Každé utkání nám v tom jedině pomůže,“ míní Pekárek.

Pro celek BK REDSTONE Olomoucko bude vídeňské střetnutí prvním vystoupením ve skupině. Jeho soupeř už má za sebou vystoupení v Šibeniku, kde zvítězil jednoznačně 94:61. „Narazíme na kvalitní tým, který je na tom dobře kondičně. Ukázal to i v prvním zápase, v němž poslední čtvrtinu vyhrál o dvacet bodů,“ říká o soupeři trenér BK REDSTONE.

Další články