Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE čeká vstup do nadstavby s pražskou Slavií

BK REDSTONE čeká vstup do nadstavby s pražskou Slavií

foto: Petr Pelíšek

07. 02. 2023 - 10:00

Jeden z klíčových zápasů sezony čeká na basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko v úvodním utkání nadstavbové skupiny A2. Proti pražské Slavii, na kterou aktuálně ztrácí dvě výhry, budou mít na své straně výhodu domácí palubovky. Utkání se hraje 8. února od 18 hodin.

„V této fázi sezony bude každá domácí ztráta každý tým extrémně mrzet. Potřebujeme tento zápas zvládnout a vstoupit do druhé části soutěžního ročníku úspěšně. Víme, o co hrajeme. Pokud zvítězíme, může to být ten impuls, který potřebujeme. Pomohlo by to našemu sebevědomí. Musíme být koncentrovaní celých čtyřicet minut, nevypadnout z rytmu ani na okamžik,“ míní trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

V základní části se ve vzájemných zápasech vždy radoval domácí celek. V Praze vyhrála Slavia 81:62, když vedla prakticky celý zápas. V Olomouci byl úspěšnější BK REDSTONE po výsledku 97:87.

„O skóre je na tom lépe Slavia. Může se stát, že to bude mít po posledním kole ve skupině A2 vliv na konečné umístnění, tím se ale teď nechceme příliš zabývat. V nadstavbě spolu odehrajeme čtyři zápasy. Hlavním cílem bude vítězství, klidně o jediný bod,“ naznačuje ambice týmu před úvodním rozskokem kouč Bujan.

Další články