Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE čeká zápas sezony proti Sokolům

BK REDSTONE čeká zápas sezony proti Sokolům

foto: Petr Pelíšek

03. 03. 2023 - 13:00

Zřejmě nejdůležitější zápas celé sezony čeká na basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko v 5. kole nadstavbové části Kooperativa NBL. V souboji proti Královským sokokům Hradec Králové půjde 4. března od 18 hodin v Čajkaréně o hodně. Jakákoli výhra by domácí tým výrazně přiblížila k záchraně elitní soutěže.

„Všichni si uvědomují, o co se bude hrát. Do baráže v žádném případě nechceme, proto potřebujeme vyhrát. Utkání bude hodně náročné především psychicky. Chce to zvládnout začátek aby se kluci získali klid a sebevědomí. Nesmíme propadnout nějaké nervozitě. Nasazení a obětavost pro tým bude v tomto případě rozhodující,“ je přesvědčený trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

V tabulce Hanákům patří jedenáctá příčka s náskokem jedné výhry před Královskými sokoly. Výhra může náskok výrazně vylepšit, nejen z pohledu bodového zisku. I minimální vítězství o jediný bod by znamenal, že BK REDSTONE získá výhodu také z pohledu výsledků vzájemných zápasů.

„I tuto skutečnost pochopitelně vnímáme, přestože do konce sezony s Hradcem odehrajeme další dvě střetnutí. Především chceme soupeři v tabulce odskočit a získat větší odstup od barážové pozice. Lepší vzájemné zápasy je takový bonus, který se může na úplném konci sezony hodit,“ míní Bujan.

Další články