Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE hostí rozjetého nováčka

BK REDSTONE hostí rozjetého nováčka

foto: Petr Pelíšek

03. 11. 2023 - 11:45

Do konce první poloviny základní části míří Kooperativa NBL. Soupeřem BK REDSTONE Olomoucko v 10. kole budou basketbalisté Písku. Nováček nejvyšší soutěže zatím patří mezi příjemné překvapení a předvádí skvělé výkony. V sedmi odehraných zápasech čtyřikrát zvítězil a dokázal porazit i mistrovskou Opavu. Atraktivní duel se bude hrát 4. listopadu od 18 hodin v Čajkaréně.

„Vstup do sezony Písku opravdu vyšel. Tým se dostal do velké pohody a je to vidět. Je úspěšný ve vyrovnaných koncovkách, své zápasy vyhrál vždy o pár bodů nebo poslední střelou. Tomu odpovídá sebevědomí hráčů,“ soudí trenér Olomoucka Andy Hipsher.

Jihočeský nováček poměrně často praktikuje celoplošnou obranu, využívá zdvojování a v defenzivě střídá velký počet variant. Mladý tým s průměrem kolem dvaadvaceti let soutěž oživil a je pro každého protivníka nepříjemným soupeřem. „Hrají rychle, nebojí se střílet, jsou skvěle sehraní,“ uvědomuje si Hipsher.

Ve skvělé formě hrají především Vojtěch Sýkora a Martin Svoboda. Oba patří ve statistice užitečnosti do první pětky celé ligy, Sýkora vévodí tabulce rozehrávačů v počtu adresovaných asistencí. „Tomu bude odpovídat náš obranný herní plán, který budeme muset plnit, abychom mohli vyhrát. Navíc potřebujeme být pochopitelně produktivní v útoku,“ dodává kouč BK REDSTONE.

Další články