Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup BK REDSTONE hraje o finálový turnaj

BK REDSTONE hraje o finálový turnaj

foto: Petr Pelíšek

20. 02. 2024 - 16:00

Ani v reprezentační pauze nezůstanou basketbalisté BK REDSTONE bez ostrého zápasu. A v utkání proti Kolínu v Alpe Adria Cupu půjde o hodně. Pokud Olomoucko na půdě soupeře ve středu uspěje, postoupí do finálového turnaje pro čtyři nejlepší týmy evropské soutěže. Střetnutí začíná v 17.45.

„V rychlém sledu je před námi další vrchol sezony. Po domácím poháru se můžeme dostat i do finálového turnaje v Alpe Adria Cupu, což pochopitelně chceme. Potřebujeme v Kolíně odvést opravdu dobrou práci. Kolín si během ligového ročníku nevybojoval postup do nadstavbové skupiny A1 náhodou. Je to kvalitní soupeř a musíme k utkání přistoupit s maximálním respektem k jeho dosavadním výkonům. Pak můžeme uspět,“ uvědomuje si trenér BK REDSTONE Andy Hipsher.

V tabulce skupiny B jsou z pohledu Olomoucka karty rozdané jasně. Jistým postupujícím je rumunský Temešvár, tím druhým bude BK REDSTONE pokud vyhraje jeden z posledních dvou zápasů. Po střetnutí v Kolíně ještě čeká hráče duel na palubovce slovinské Ilirie. „Jsme blízko k postupu, nemusíme se na nikoho ohlížet. To je naše výhoda. Máme dva mečboly, chceme proměnit hned ten první,“ říká Hipsher.

Další články