Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE má dva nové hráče

BK REDSTONE má dva nové hráče

foto: Petr Pelíšek

11. 01. 2023 - 14:50

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko získali dva nové hráče. Klub dnes oznámil příchody Srba Gorana Vučičeviče a Jalone Friday z USA.

Dvaatřicetiletý Goran Vučičevič naposledy působil v týmu KK Mladost se sídlem v Zemunu nedaleko Bělěhradu a nastupoval v zápasech nejvyšší soutěže. V minulosti prošel řadou klubů v Srbsku, Bosně nebo Španělsku. Dvě sezony strávil také na Slovensku, byl rovněž členem špičkové sestavy PAOKu Soluň, se kterým si zahrál Eurocup. „Je to kvalitní obránce s dobrou střelou. Týmový hráč. Mluvili jsme i s vedením Prievidze, kde při svém angažmá patřil mezi nejlepší hráče. Gorana nám doporučili jako basketbalistu s kvalitním charakterem,“ řekl generální manažer BK REDSTONE Libor Špunda.

Pivot Jalone Friday je rodák z Oklahomy, hrál tři sezony NCAA v barvách týmu Abilene Christian Wildcats, naposledy startoval ve druhé turecké lize. „Jde o dobrého skokana, který se pod košem umí porvat o míč. Navíc disponuje slušnou střelbou z dálky, což je u pivota příjemný bonus,“ přibližuje šestadvacetiletého basketbalistu prezident a sportovní manažer BK REDSTONE Michal Pekárek. „Měl mírné problémy s příletem. Cestoval přes dvaadvacet hodin, během přepravy se mu zatoulala zavazadla. Ale věřím, že bude připravený co nejdříve nastoupit,“ dodal.

Další články