Zde může být vaše reklama.

Přichází dvě posily BK REDSTONE míchá sestavou

BK REDSTONE míchá sestavou

foto: Petr Pelíšek

03. 11. 2021 - 10:46

Na sérii porážek basketbalistů BK REDSTONE Olomoucko reaguje vedení klubu posílením původní sestavy, která zatím v lize porazila pouze Jindřichův Hradec a prohrála devět zápasů v řadě. Pod koš přichází srbský pivot Sreten Kneževič, na křídlo pak Darell Davis ze Spojených států.

„Základ týmu není špatný, potřebujeme ale rozšířit rotaci. Když budeme mít více hráčů, můžeme lépe reagovat na vývoj zápasů, v určitých pasážích třeba šetřit síly u nejvíce vytížených kluků. Navíc chceme dát impuls do kabiny. Ukázat, že chceme sezonu zlomit,“ říká sportovní manažer BK REDSTONE Olomoucko Michal Pekárek.

Sedmadvacetiletý 206 centimetrů vysoký Kneževič hrál naposledy francouzskou soutěž NM1 v Besanconu a v probíhající sezoně nastoupil do šesti zápasů. Díky tomu nemusí dohánět žádné tréninkové manko a je připravený naskočit na palubovku. Davis měří 196 centimetrů a v pětadvaceti není v Evropě žádným nováčkem. Zahrál si soutěže v Kosovu, Bosně, Maďarsku a Nizozemsku. V zámoří hrál čtyři sezony NCAA za Dayton, kde odehrál rovných 130 zápasů.

„Chtěli jsme hotové hráče, kteří nám můžou okamžitě pomoci a mají zkušenosti s evropským basketbalem. Nemáme nějaký prostor na aklimatizaci v novém prostředí. Kneževič nahradí Wigginse, který odešel do estonského Rapla BS, od Davise si slibujeme, že zvýší naši údernost v poli,“ věří Pekárek.

Další články