Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE narazí na Ústí

BK REDSTONE narazí na Ústí

foto: Petr Pelíšek

19. 12. 2023 - 14:03

Podruhé v řadě basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko přivítají na své palubovce tým ze severu Čech a opět půjde o velice nepříjemného soupeře. Ústecká Sluneta totiž, přes poslední porážku s Pardubicemi po dvojím prodloužení, atakuje čtvrté místo tabulky Kooperativa NBL. Atraktivní protivník se v Čajkaréně představí 20. prosince od 18 hodin.

„Čeká nás další velice kvalitní tým, který má vyrovnanou sestavu a v ní několik výborných individualit. Díky široké rotaci jsou opravdu hodně nebezpeční a mají síly hrát tvrdě celých čtyřicet minut na obou polovinách palubovky,“ uznává kvalitu protivníka trenér Olomoucka Andy Hipsher.

Největší hrozbou Slunety je Ty Nichols, nejlepší střelec ligy a aktuálně nejužitečnější hráč Kooperativa NBL. Nadstandartní výkony dlouhodobě podává také veterán Lamb Autrey, čtvrtý nejlepší asistent soutěže.

„Vedle nich hrají výborně pivoti Ladislav Pecka a Delvon Johnson. Jsou velice důrazní v soubojích o míč a platní na doskoku. Musíme podat opravdu náš nejlepší výkon, abychom měli příležitost uspět,“ míní Hipsher.

Na první vzájemné utkání v sezoně nemají hráči Olomoucka dobré vzpomínky. V Ústí nad Labem prohráli 87:105, když nezvládli třetí čtvrtinu, v níž inkasovali čtyřicet bodů a přišli o naději na úspěch.

Další články