Zde může být vaše reklama.

Česko-slovenský pohár BK REDSTONE Olomoucko po jasné výhře bere 7. místo

BK REDSTONE Olomoucko po jasné výhře bere 7. místo

foto: Petr Pelíšek

16. 02. 2024 - 15:59

Na startu závěrečného dne Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru basketbalistů si Olomoucko jako favorit utkání o 7. místo došlo pro jednoznačné vítězství nad ještě oslabenějším Baníkem Handlová (78-51). Zároveň zapsalo čtvrté místo v rámci Českého poháru.

V základní sestavě poprvé v sezoně nastoupili výhradně domácí basketbalisté a v úvodu se s protivníkem přetahovali o vedení. Ještě v osmé minutě Olomoucko prohrávalo 12:14, výsledek však velice rázně otočilo sérií čtyř trojek v řadě a po první části utkání vedlo 24:14.

Handlová do zápasu nastoupila pouze s osmi hráči a po náročném programu v předchozích dnech neměla sil na rozdávání. V soubojích s dobrou obranou Hanáků postupně ztrácela další energii a toho basketbalisté BK REDSTONE využili k dalšímu zvýraznění svého vedení. Tři minuty před pauzou už vedli 36:19 a v poločase drželi pohodlný výsledek 37:24, přestože neproměnili šest trestných hodů.

I ve třetí čtvrtině český celek dominoval a protivníka převyšoval na obou stranách hřiště. Ve 25. minutě upravil na 50:30 trojkou Olbort. Za rozhodnutého stavu si mohli hráči dovolit častou střelbu z dálky, i ta jim pomohla k vedení 61:36 deset minut před koncem.

Přestože o vítězi bylo rozhodnuto, na palubovce se chvílemi jiskřilo a čtyři minuty před koncem skončila po technické chybě největší opora Handlové exkolínský Petráš. Bodový rozdíl pak narostl na třicet bodů a ve zbývajících minutách se střetnutí pouze dohrávalo.

Další články