Zde může být vaše reklama.

Zahrají si Federální pohá BK REDSTONE pokračuje ve stavbě kádru

BK REDSTONE pokračuje ve stavbě kádru

foto: Petr Pelíšek

25. 06. 2022 - 18:00

Basketbalový BK REDSTONE pokračuje ve stavbě týmu pro novou sezonu Kooperativa NBL. Po prodloužení kontaktů s trenérem a kapitánem klub oznámil další kádrové novinky. Soutěžní ročník Hanáci zahájí účastí ve Federálním poháru.

Z Prostějova se do BK REDSTONE definitivně přesunul Erik Klepač, který v předchozí sezoně v Olomoucku pouze hostoval. Novou roční smlouvu podepsal také Filip Halada. „Erik se stal naším hráčem, šlo o klasický přestup. Doufáme, že se bude i nadále zlepšovat a zařadí se mezi hodně vytížené kluky. V Prostějově naopak bude hrát jeho bratr Adam,“ uvedl sportovní manažer BK REDSTONE Michal Pekárek. Na křídle bude bojovat také Filip Halada, kterého v minulé sezoně dlouho trápily zdravotní problémy, a díky nim nemohl naplno ukázat své kvality. „Sešlo se víc zdravotních problémů, všechno je už ale i díky menší operaci v naprostém pořádku. Věříme, že v nové sezoně Filip ukáže, proč jsme jej do týmu přivedli,“ řekl Pekárek.

To není vše. Z Pardubic na Hanou přestupuje Tomáš Tkadlec, v týmu zůstává Sreten Kněževič.  Srbský pivot patřil v minulé sezoně mezi nejvytíženější hráče Olomoucka s průměrem necelých osmadvaceti minut na zápas. V osmi duelech získal double – double a v sestavě, která končila sezonu, byl čtvrtým nejlepším střelcem. „Jsem rádi, že Sreten zůstává, protože je to pro nás nesmírně důležitý. V minulém soutěžním ročníku byl třetím nejlepším doskakujícím hráčem celé Kooperativy NBL,“ řekl Pekárek. „Jednání o nové smlouvě nebylo složité. Obě strany měly zájem, aby vše dobře dopadlo,“ dodal. Nováčkem v týmu je Tomáš Tkadlec, který může nastupovat na křídle i rozehrávce. V minulé sezoně odehrál za Pardubice devatenáct zápasů, větší prostor dostal v první lize, kde byl osmým nejlepším střelcem soutěže a dával v průměru přes devatenáct bodů. „Ve třiadvaceti letech je to stále mladý hráč, v poslední sezoně ale ukázal, že jde výkonnostně nahoru a věříme, že to potvrdí také v našem klubu,“ uvedl  Pekárek.

Ve skupině B se v rámci Federálního poháru představí basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. První část soutěže odehrají v Lučenci, kde v termínu od 9. do 11. září narazí na domácí výběr, Handlovou a Královské Sokoly z Hradce Králové. Favoritem skupiny bude pořádající klub, který se v minulé sezoně dostal až do finále slovenské nejvyšší soutěže.

Los soutěže rozhodl také o složení dalších skupin. V Áčku si to rozdají Kolín, Děčín, Levice a Spišskí Rytieri, ve skupině C se představí Komárno, Pardubice, Prievidza a Slavia Praha a v Déčku bude bojovat Svit, Opava, NH Ostrava a Inter Bratislava. Vítězové skupin postoupí do Final Four, o pořadí budou hrát i další týmy 16. a 17. září. Tyto zápasy se odehrají v Kolíně, Děčíně, Levicích a na palubovce Spišských Rytířů.

Další články