Zde může být vaše reklama.

Nový trenér basketbalistů BK REDSTONE povede Američan Andrew Hipsher

BK REDSTONE povede Američan Andrew Hipsher

foto: archiv redakce

07. 06. 2023 - 18:11

Hledání nového trenéra BK REDSTONE Olomoucko je u konce. Vedení klubu angažovalo amerického kouče Andrewa Hipshera, který naposledy trénoval v Dánsku a provinční celek FOG Naestved přivedl až do ligového finále a pokračuje v rodinné tradici. Otec Dan je legendou amerického univerzitního basketbalu.

„Nového trenéra jsme hledali opravu pečlivě. Ve hře byli domácí i zahraniční.  Rozhodli jsme se pro kouče, který žije basketbalem čtyřiadvacet hodin denně. V předchozím angažmá ukázal, že svoji práci umí, současně je výborný analytik. Věříme, že náš tým pozvedne a s jeho pomocí se v novém ročníku Kooperativa NBL výrazně posuneme v tabulce nahoru,“ potvrdil příchod Hipshera prezident BK REDSTONE Libor Špunda s tím, že si nový kouč přivede i svého asistenta. „Je to součást smlouvy.“

Hipsherovu hráčskou kariéru již během studia na vysoké škole výrazně poznamenaly tři operace zad, proto se již v mladém věku rozhodl pro trenérskou dráhu. Několik sezon působil v týmech NCAA, později se přesunul do Evropy, kde vedl týmy v Německu a Finsku. V minulé sezoně dosáhl na svůj největší dosavadní úspěch, když v Dánsku dovedl Naestved do finále nejvyšší soutěže a získal s klubem stříbro.

„Něco takového se vůbec nečekalo. Takové ambice klub před sezonou rozhodně neměl. Složil ovšem dobrý tým a s ním odvedl kos práce. Druhé místo je nejlepším výsledkem v historii klubu,“ poznamenal Špunda.

Nový trenér bude mít výrazné slovo při skládání kádru pro příští sezonu. V první fázi si naplánoval individuální pohovory se stávajícími českými hráči. „Vyžádal si o nich veškeré podklady, všechny si již v předstihu rozebral u videa. Stejně jak si prostudoval případné posily. Jeho názor je důležitý, podle něj budeme v dalších jednáních pokračovat,“ uvedl klubový prezident s tím, že Hipsher bude usilovně pracovat také na příchodu zahraničních posil. „Pojede do Salt Lake City, kde se na začátku července bude hrát Summer Legaue a bude hráče sledovat. Chceme udělat maximum, abychom se tentokrát pořádně trefili,“ říká Špunda.

Další články