Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE proti Brnu o první vítězství v sezoně

BK REDSTONE proti Brnu o první vítězství v sezoně

foto: Petr Pelíšek

21. 10. 2022 - 11:30

Další možnost zlomit nepovedený start do nového ročníku Kooperativa NBL mají basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v 5. kole, v němž nastoupí 22. října od 18 hodin proti Basketu Brno. Soupeř zatím v sezoně odehrál pouze tři zápasy s bilancí dvou výher a jedné porážky. Po výhrách nad Slavií a Královskými sokoly prohráli s USK Praha.

„Brno je kvalitní soupeř, který se v posledních sezonách stále zlepšuje. V naší situaci se ale na sílu protivníků nemůžeme příliš ohlížet. Potřebujeme zlomit sérii neúspěchů, věřím, že se to už podaří. Hráče máme kvalitní, na tréninku to potvrzují. Je však nutné, aby to prokázali v zápase,“ říká trenér BK REDSTONE Michal Pekárek.

Brno se snažilo co nejvíce udržet pohromadě kádr z minulého soutěžního ročníku. Odešel pouze Hunter Mickelson a Roman Marko se posunul do manažerské pozice. Do základní rotace však stále patří Viktor Půlpán, Richard Bálint, Šimon Puršl, Jakub Krakovič nebo Richard Körner, zůstal také Ukrajinec Oleksandr Mišula. Posilou Brna Američan Kameron Jamal Chatman, který oplývá zkušenostmi z turecké, belgické či portugalské ligy a své střelecké schopnosti potvrdil hned v úvodu sezony.

„Víme, jaké jsou silné stránky Brna, musíme se na ně připravit. Potřebujeme zlepšit naši souhru. Už naposledy v Ostravě bylo patrné zlepšení, měli jsme ale také slabší chvilky a to si musíme pohlídat. V obraně to chce více komunikace a výpomoci. Útočná fáze také není ideální. Nemůžeme přecházet otevřené střely,“ míní kouč Pekárek. „Je to hodně o sebevědomí hráčů, po porážkách není takové, jak bychom si přáli. Ale stačí jeden povedený zápas a půjde zase nahoru,“ dodává trenér BK REDSTONE.

Utkání Kooperativa NBL proti Basketu Brno je součástí olomouckého sportovního dne. Diváci, kteří předloží vstupenku z fotbalového zápasu Sigmy proti Zlínu, který se hraje od 16 hodin, získají lístek na basketbalový duel za symbolických 20 korun.

Další články