Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE proti Královským Sokolům o první vítězství

BK REDSTONE proti Královským Sokolům o první vítězství

foto: Petr Pelíšek

07. 10. 2022 - 15:00

V rychlém sledu pokračuje Kooperativa NBL již třetím kolem základní části. Do Čajkarény přijede výběr Královských Sokolů Hradec Králové. Východočechům se také zatím nedaří, úspěšnější tým tak získá první vítězství v sezoně. Hraje se v sobotu 8. října od 18 hodin.

Zajímavé utkání čeká Pedju Stamenkoviče, který do Olomoucka přišel právě z Hradce, kde strávil čtyři sezony a byl klíčovým hráčem Sokolů. Teď se poprvé postaví proti svému bývalému týmu.

„Na Slavii se ukázalo, že tým se spolu jen krátce. Hlavně v obraně to skřípalo, hráči ještě na sebe nejsou zvyklí, jak bychom potřebovali. Na toto utkání je třeba rychle zapomenout a soustředit se na Královské Sokoly. Už nutně potřebujeme vyhrát, aby nám začátek sezony neutekl. Všichni v kabině si tu uvědomují, věřím, že to zvládneme a po zápase se budeme radovat,“ řekl Miljan Čurovič, trenér BK REDSTONE.

Nejbližší soupeř BK REDSTONE v létě výrazně obměnil kádr. Ze sestavy kromě Stamenkoviče vypadl Nikola Pešakovič, Ozren Pavlovič, Nikola Vujovič, Jiří Šoula, Lukáš Kantůrek a Peter Sedmák, který se stal sportovním manažerem klubu.

Prvním rozehrávačem se stal Alexandar Vlahovič, který v minulé sezoně hrál na Slovensku za Komárno. Z Chorvatska přišel Lovro Mandalinič a Maksim Šturanovič, zkušený, 210 centimetrů vysoký pivot, který naposledy působil v rumunském Galati. Nováčky jsou také mladíci Filip Kábrt, Tadeáš Vlček a Vojtěch Kalný.¨

Oba soupeři na sebe naposledy narazili v generálce na start Kooperativa NBL a z vítězství 75:61 se radovali Sokoli. To ovšem Hanáci nehráli v plné sestavě, hráči proto věří, že tentokrát se budou radovat.

Další články