Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE se chystá na Pardubice

BK REDSTONE se chystá na Pardubice

foto: archiv redakce

13. 10. 2023 - 16:00

Tradičního aspiranta na postavení v první šestce ligové tabulky z Pardubic přivítají basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v duelu 7. kola nejvyšší domácí soutěže. Oba soupeři se budou snažit odčinit porážky z předchozích utkání. Úvodní rozskok je na programu 14. října v 18 hodin.

„Pardubice mají k dispozici velice silný tým. Právem hráli FIBA Europe Cup a nebyli daleko od postupu do základní skupiny. Podávají vyvážené výkony v obraně i útoku, což je pro každého soupeře nepříjemné. Musíme být maximálně koncentrovaní na obou polovinách palubovky,“ je si vědom kouč BK REDSTONE Andy Hipsher.

Pardubice měly výborný vstup do sezony a porazily Děčín, Brno a Ostravu. Pak se ale zasekly a v domácím prostředí podlehly ústecké Slunetě. Naposledy hostovaly na nymburské palubovce a prohrály 70:104, když se silným soupeřem držely krok jen do poločasu. Především porážku proti Ústí je však třeba brát s rezervou. Východočeši měli za sebou dva kvalifikační zápasy v evropském poháru a náročný přesun. „Obvykle jsou Pardubice velice variabilní. Umí podle potřeby měnit rytmus hry. Musíme být co nejefektivnější v útoku, tím můžeme soupeře dostat do potíží,“ míní Hipsher.

Do zápasu už v domácím dresu nenastoupí Jaylen Butz, který v probíhajícím ročníku odehrál pět utkání. V rámci zkoušky ale nakonec neuspěl. Nejlepší výkon podal proti Kolínu, kdy zapsal čtrnáct bodů a přidal sedm doskoků. Poslední dva zápasy ale po pěti osobních chybách nedohrál. „Jaylen u nás v průběhu zkušebního období skončil. V další kariéře mu přejeme vše nejlepší,“ potvrdil odchod prezident a sportovní ředitel klubu Michal Pekárek.

Další články