Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE se do cesty postaví pražská Slavia

BK REDSTONE se do cesty postaví pražská Slavia

foto: Petr Pelíšek

20. 10. 2023 - 11:00

Potvrdit velice dobrý vstup do sezony se budou basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko snažit v utkání 8. kola Kooperativa NBL proti pražské Slavii. O čtvrtou výhru v sezoně budou bojovat v sobotu od 18 hodin v Čajkaréně.

„Soupeř má v sestavě řadu osobností, které basket opravdu umí. Jsou nebezpeční, téměř každý hráč má dobré zakončení. Je to tým s velkým talentem, nebude snadné jej porazit, ale pochopitelně chceme navázat na náš předchozí výkon,“ říká trenér BK REDSTONE Andy Hipsher.

Hráči Olomoucka mají Slavii co oplácet. V minulém ročníku na sebe soupeři narazili v šesti případech a hned v pěti zápasech se radovali Pražané. Velký počet hráčů ale předchozí souboje nepamatuje. V domácí sestavě jde o pět hráčů, v sestavě hostujícího výběru dokonce pouze o tři. Slavia se v nové sezoně opírá především o zahraniční posily. Střelecký lídrem je především Lesley Varner II. a nově také Will Tavares, který nedávno přišel místo Shavara Newkirka.

„Od začátku sezony se snažíme o celoplošný basketbal a už se několikrát ukázalo, že je to dobrá cesta. V tomto trendu chceme pokračovat, i když je to náročný způsob hry. Pokud to ovšem dokážeme, máme šanci vyhrávat, a to platí také před zápasem proti pražské Slavii,“ je přesvědčený Hipsher.

Další články