Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup BK REDSTONE se vrací na mezinárodní scénu

BK REDSTONE se vrací na mezinárodní scénu

foto: Petr Pelíšek

24. 10. 2023 - 12:00

Ve středu 25. října vstoupí basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko do nového ročníku Alpe Adria Cupu. Po odložení střetnutí se slovinským KD Iliria, bude prvním protivníkem Hanáků rumunský Temešvár. Duel se odehraje na půdě soupeře od 18 hodin.

„Konfrontace se zahraničním basketbalem je pro nás důležitá, proto jsme se opět do soutěže přihlásili. Chceme, aby naši hráči nabírali důležité zkušenosti. Pokud ale budeme mít příležitost hrát o postup do play – off, rozhodně se této možnosti vzdávat nebudeme,“ říká před začátkem mezinárodní sezony generální manažer BK REDSTONE Libor Špunda.

Vedle slovinského rumunského celku basketbalisté Olomoucka ve skupině narazí na Vídeň, chorvatský KK Dubrava, a Geosan Kolín. „V základní skupině je letos šest týmů, už kvůli tomu nás čeká náročné období. Zápasů bude hodně, k tomu náročné cestování. Chceme do zápasů nasadit co největší počet hráčů, aby únava nebyla tak velká,“ plánuje prezident a sportovní manažer klubu Michal Pekárek.

Před dlouhé cestování vnímá start v evropské soutěži pozitivně kouč BK REDSTONE Andy Hipsher. „Nebude to jednoduché, ale budeme mít možnost poměřit své síly se zajímavými soupeři, narazíme na odlišné basketbalové styly. To nás všechny jedině posune,“ je přesvědčený kouč.

Základní část Alpe Adria Cupu se bude hrát až do začátku února příštího roku. Posledním soupeřem Olomoucka bude 7. února Kolín, který bude mít výhodu domácího prostředí. Nejpozději po tomto termínu bude rozhodnuto, zda BK REDSTONE postoupí do vyřazovací části.

Další články