Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE: Trápení v Edenu pod oběma koši

BK REDSTONE: Trápení v Edenu pod oběma koši

foto: Petr Pelíšek

06. 10. 2022 - 11:20

Na půdě nováčka soutěže odehráli první venkovní zápas nové sezony basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. S pražskou Slavií se prakticky od začátku trápili střelecky a navíc se jim nedařilo na obranném doskoku. Výsledkem byla porážka 62:81, po které čekají na první výhru v sezoně.

Vstup do utkání byl trošku rozpačitý, protože Hanáci měli po necelých třech minutách na svém kontě čtyři ztráty. Navíc během čtvrtiny několikrát přešli výhodné střelecké pozice a toho Slavia využila v 9. minutě, když odskočila do pětibodového náskoku – 19:14. Hosté sice snížili na rozdíl koše, po posledním koši Rožánka přesto prohrávali 19:23. Druhou periodu výrazně ovlivnil její začátek. Domácí se výrazně odpoutali po sérii deseti bodů a celek BK REDSTONE ve 14. minutě prohrávali 22:38. Pak sice snížil na rozdíl osmi bodů, následovala ale další slabší pasáž a za stavu 30:44 si kouč Miljan Čurovič vybíral oddechový čas. Obrana se pak zlepšila, to ovšem neplatilo o útoku a tomu odpovídal nepříznivý výsledek 30:46 po dvaceti minutách.

Krátce po pauze se manko vyšplhalo před dvacetibodový rozdíl. Největším problémem Olomoucka byl obranný doskok. Domácí se ve dvou případech dostali po nepřesných střelách hned třikrát k opakované střele a i díky tomu drželi velký náskok. Do poslední pasáže tak soupeři vstupovali za stavu 64:43 pro Pražany. Poslední čtvrtinu Olomoucko těsně vyhrálo, když lehce zlepšilo procentuální úspěšnost své střelby, víc než na rozdíl patnácti bodů se však nedostalo, protože dovolilo soupeřům dalších pět útočných doskoků.

Další články