Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE ztratil zápas v závěru

BK REDSTONE ztratil zápas v závěru

foto: Petr Pelíšek

11. 12. 2022 - 13:51

Velmi dobře rozehrané utkání měli v Kolíně basketbalisté BK REDSTONE Olomouckou. Dlouho vedli, ale v závěru o naději na plný bodový zisk přišli.

Olomoucko mělo v polovině třetí čtvrtiny v Kolíně nabité všechny mety. Po nic neřešící rozmíšce inkasovali po technické Hanák Feštr a domácí centr Petráš, což mělo pro Medvědy kritický důsledek. Pro slovenského pivota, který tým do té doby bodově táhl, to byla dlouho před koncem už čtvrtá osobní chyba. Hosté navíc už chvílí nato trefili svou desátou trojku na 55:61, jejich trojkový lídr Williams měl na kontě už 21 bodů a po návratu Petráše do hry jej hráči Olomoucka důsledně zneužívali ke snadným podkošovým zakončením. A i když v posledních čtrnácti minutách Kolín začal množit své do té doby chudé trojkové konto, ještě něco přes šest minut před koncem Hanáci vedli 61:66. Pak byli ale doslova utrojkováni domácími Marešem a Šiškou, kteří se nejvíc zasloužili o sedm zásahů týmu za posledních osm minut, jež rozhodly zápas.

„Domácí na konci byli lepším týmem, proměnili několik těžkých střel za tři body, ale to je jejich hra. My jsme po většinu utkání hráli moc dobře, ale na konci se ukázali individuální kvality hráčů Kolína. Hráli jsme však dobře, jsem pyšný na svůj tým, snažíme se každý zápas vyhrát, doufám, že pokud budeme hrát takto, tak v důležitých zápasech vyhrajeme,“ řekl Tihomir Bujan, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

Kolín – BK REDSTONE Olomoucko 90:87 (17:19, 38:43, 62:66)

Nejvíce bodů: Petráš 21, Číž 18, Novotný a Šiška po 14 - Moten 21, Kněževič 16, Williams 13.

Další články