Zde může být vaše reklama.

Úspěch na šampionátu Brzobohatá je vicemistryně ČR v duatlonu

Brzobohatá je vicemistryně ČR v duatlonu

foto: archiv redakce

21. 09. 2023 - 14:17

Opravdu všestranná osmiletá cyklistka Johanna Brzobohatá ze Zábřehu, závodící za Biketrial klub Olomouc, si po návratu do školních lavic III. ZŠ Školská po absolvovaném evropském turné v trialu naložila ještě jednu sportovní výzvu. Absolvovala mistrovství republiky v duatlonu a získala tam stříbro.

Již 33. ročník tradičního silničního duatlonu se v Žamberku konal 16. září. Velmi náročný závod MČR 2023, skládající se z 350 metrů parkového běhu, navazujících tří kilometrů kopcovité trati na kole a závěrečných zvlněných 450 metrů běhu do cíle, absolvovala v osobním rekordu 13:10,34 min.

Vynikala především rozvržením sil: bezchybnou prací v depu při převzetí kola, byla ze všech závodnic nejrychlejší, na kole dojela třetí a tuto dechově náročnou oddysseu zahájila i uzavřela během v TOP 10. V kategorii dívek U10 tak získala v obrovské konkurenci triatlonových specialistů stříbrnou medaili z MČR, když porazila 17 dívek a k tomu v celkovém hodnocení ještě 13 kluků. Zvítězila Valentýna Volfová z Mladé Boleslavi a třetí skončila Adéla Smrkovská z České Lípy.

Johannka se nyní vrhne v rámci zimní přípravy na cyklokros a basketball. Průběžně se věnuje své hlavní disciplíně - cyklotrialu, v němž letos reprezentovala Českou republiku na evropském a světovém šampionátu.

Další články