Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Bujan skončil v BK REDSTONE, klub hledá trenéra

Bujan skončil v BK REDSTONE, klub hledá trenéra

foto: Petr Pelíšek

17. 04. 2023 - 16:49

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko skončilo i ve své druhé sezóně v Kooperativa NBL na 11. místě. Vedení hanáckého klubu nebylo spokojeno s výkony ani konečným umístěním a reagovalo na to. Na olomoucké lavičce skončil trenér Tihomir Bujan.

Bujan k týmu přišel po šesti porážkách v řadě na začátku sezony a nahradil Miljana Čuroviče. S týmem se mezi elitou zachránil, u dalšího soutěžního ročníku už ale nebude. „Po posledním utkání jsme si sedli a rozhodli se pro toto řešení. Pro novou sezonu budeme hledat nového trenéra. Představy máme, některým ale ještě neskončila sezona, takže je vše otevřené,“ řekl prezident a sportovní manažer BK REDSTONE Michal Pekárek.

Aktuálně není rozhodnuto, zda Olomoucko v příští sezoně povede český nebo zahraniční trenér. Ve hře jsou obě varianty. V každém případě vedení klubu hledá progresivního kouče preferující moderní trendy.

„Možná trošku i na úkor zkušeností. Chceme dravce, který dá týmu potřebný drajv. Prohrát se může, ale fanoušci musí vidět, že tým nechal na palubovce úplně všechno. To budeme od trenéra vyžadovat. V minulé sezoně to o všech zápasech neplatilo,“ nabídl svůj pohled generální manažer klubu Libor Špunda.

Další články