Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Čekal jsem víc, říká generální manažer BK REDSTONE

Čekal jsem víc, říká generální manažer BK REDSTONE

foto: Petr Pelíšek

05. 02. 2023 - 16:42

S bilancí čtyř výher a osmnácti porážek zakončili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko základní část Kooperativa NBL a po roce v nadstavbě budou bojovat ve skupině o postup do předkola play off a současně také o pád do baráže o udržení. „Čekali jsme lepší výsledek,“ přiznává generální manažer klubu Libor Špunda.

Přes poměrně výraznou obměnu tým nedosáhl na postavení v horní osmičce tabulky. Proč se to nepodařilo?

Těch důvodů je víc. Bohužel jsme se na začátku sezony netrefili do zahraničních posil, jak bychom si přáli. Díky tomu se nepodařilo zachytit začátek sezony. Velkým oslabením bylo zranění Stamenkoviče, který měl být hlavním dirigentem sestavy. Na to jsme hodně spoléhali, bohužel odehrál jen tři zápasy a sezona pro něj skončila.

V průběhu sezony došlo v kádru k několika změnám. Měly na výsledky vliv i posuny v sestavě?

To je další příčina některých ztrát. Nejsme jediný klub, který s tím měl problémy. Stačí se podívat na Nymburk, který také vyměnil několik hráčů, a pod některé jeho výsledky se to podepsalo.

Hned čtyři zápasy BK REDSTONE prohrál maximálně o sedm bodů, často byl konkurence schopný, nedokázal ale zvládnout koncovku. To je také příčina malého počtu výher…

Hlavně to ukazuje, jak se probíhající ročník vyrovnaný. Nenajdete snadného soupeře. Prakticky každé kolo přineslo nějakou senzaci. O některé jsme se sami postarali, když tým porazil posledního finalistu z Opavy, nebo Děčín, který hraje skvěle a atakuje medailové příčky. Na druhou stranu jsme prohráli zápasy, ve kterých jsme měli pocit, že můžeme uspět.

Najdete na základní části něco pozitivního?

Určitě nasazení teprve devatenáctiletého Lukáše Olborta do prvního týmu. Na začátku sezony měl zdravotní problémy, ale rychle se vrátil zpět. Odehrál dobré minuty v Alpe Adria Cupu, dal první body v nejvyšší domácí soutěži. Od něj si v dalších ročnících hodně slibujeme.

S jakým cílem půjdete do nadstavbové části?

První část sezony nám nevyšla, to však neznamená, že se chceme soustředit jen na záchranu. Cílem je postup do předkola play – off. Na desátou příčku máme ztrátu, která se dá stáhnout. Chceme to dokázat.

Další články